logo
casaheader

Eten en drinken

Als de Sicilianen ergens verstand van hebben, dan is het van lekker eten. De Siciliaanse keuken is een product van de verschillende culturen die op het land hebben geheerst, maar bovenal geldt dat de Sicilianen duidelijk hun handtekening hebben gedrukt op hun zeer creatieve en aantrekkelijke keuken.

Als voorgerecht kunt u op Sicilië kiezen voor antipasti, een verzameling kleine hapjes om alvast de grootste honger te stillen of juist om uw trek op te wekken. Vis en schelpdieren, olijven, salami, groenten en kaas vormen vaak onderdeel van deze antipasti. De eerste gang, oftewel de primo piatto, is meestal een pastagerecht of een risotto. Het hoofdgerecht, de secondo piatto, bestaat uit een vis- of vleesgerecht en een salade of groentegerecht. De Sicilianen zijn zoetekauwen en een dessert slaan ze dan ook niet vaak over. U moet zeker het overheerlijke gebak van de Siciliaanse bakkers proberen. Hoofdbestanddeel van veel taarten is de amandel, die op het eiland zelf wordt geproduceerd. Tot slot kunt u Sicilië niet verlaten zonder een ijsje of een heerlijke granita te hebben geprobeerd. Bij het eten kunt u een lekkere Siciliaanse wijn bestellen.

Siciliaans dineren Casa di Bella

Onze kok Mario bereidt een keer per week een traditionele Siciliaanse maaltijd voor de gasten van Casa di Bella. U kunt hier tegen een kleine vergoeding aan deelnemen.

pasta
vis
nagerecht
sicilie
Via Pietro Novelli 297
90046 Monreale
Italia
Tel: 00-39-338 13117909
of 00-39-091-32578045
©2019
envelope-ofacebookchevron-circle-uppinterest-p